Dansk Gigthospital, Sønderborg

Byggeriet af Dansk Gigthospital har omfattet renovering af 5.500m2 af det eksisterende Sønderborg Sygehus, samt en ny tilbygning på 640m2. Som råhus-entreprenør har Chr. Johannsen udført et omfattende jord- og anlægsarbejde.
Ikke-navngivet

INFORMATION

Dansk Gigthospital er åbnet i Sønderborg, og afløser dermed tidligere Kong Christian X’s Gigthospital, der siden 1956 har ligget i Gråsten. Det ny Gigthospital blev indviet februar 2019 i nye moderne omgivelser i tilknytning til Sønderborg Hospital, og er landets eneste specialhospital for gigt patienter.

Byggeriet af Dansk Gigthospital har omfattet renovering af 5.500m2 af det eksisterende Sønderborg Sygehus, samt en ny tilbygning på 640m2. Den nye tilbygning huser blandt andet et terapibassin og omklædning, og er bygget sammen med det eksisterende sygehus. Som råhus-entreprenør har Chr. Johannsen udført et omfattende jord- og anlægsarbejde. Beton-arbejdet har bestået i støbning af fundamenter, in-situ støbte betonvægge og dæk, samt støttemure i terræn, og har også inkluderet renovering af eksisterende beton. Anlægsopgaven med terapibad har inkluderet betonstøbning af selve bassinet, samt arbejdet med membranen.

Bygherre:Gigtforening, Gentoftegade 118, 2820 Gentofte
Kontakt person:Lars Lisby, direktør/partner, RUBOW arkitekter
Byggeadresse:Sønderborg Sygehus, Sydvang 1, 6400 Sønderborg
Entrepriseform:Råhus- og konstruktioner
Egenproduktion:Tilbygning og renovering af Gigthospital;
Egenproduktion; jord-, kloak-, og betonarbejder
Areal:Renovering af 5.500m2 hospital Opførelse af 640m2 tilbygning til omklædning og terapibad
Totalrådgiver:RUBOW arkitekter A/S
Ingeniør.Hundsbæk & Henriksen Rådgivende Ingeniører
Arkitekt:Rådgiverteam RUBOW arkitekter og LINK arkitektur
Byggeperioden:Opstart september 2017 – afsluttet oktober 2018

Skal vi tage en snak om dit næste byggeprojekt?